Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Абазовић-Ховакимиан: Влада Црне Горе увијек посвећена мирном рјешавању спорова

Објављено: 21.01.2021. 14:00 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе

Потпредсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић угостио је данас нерезиденцијалног амбасадора Јерменије у Црној Гори Ашота Ховакимиана.

Потпредсједник Абазовић је на почетку пожелио добродошлицу амбасадору Ховакимиану и казао да Црна Гора жели свијет мира и толеранције, као и свијет у којем ће се спорови рјешавати на миран и демократски начин. Потпредсједник Абазовић је истакао да вођење дијалога о свим спорним питањима представља основ напретка друштва на свим свјетским меридијанима.

Амбасадор Ховакимиан је упознао потпредсједника Абазовића са тренутном ситуацијом у Јерменији након сукоба са Азербејџаном око територије Нагорно-Карабаха.

Потпредсједник Абазовић је нагласио да Црне Гора има традиционално добре односе и са Јерменијом и са Азербејџаном, те ће Влада Црне Горе увијек бити посвећена мирном рјешавању спорова и остваривању сваког вида напретка, како у регији Кавказа, тако и у свим осталим регионима свијета.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?