Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Кривокапић разговарао са представницима Америчке привредне коморе

Објављено: 23.01.2021. 00:00 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе проф. др Здравко Кривокапић разговарао је у свом кабинету са делегацијом Америчке привредне коморе у Црној Гори, коју је предводио предсједник Управног одбора Америчке привредне коморе у Црној Гори, Никола Трипковић.

Премијер Кривокапић казао је да је Влада Црне Горе спремна за све облике сарадње са AmCham Montenegro, како би унаприједили пословни амбијент у Црној Гори, што је и циљ овог удружења.

Из Америчке привредне коморе нагласили су да је њихова жеља да буду истински партнер Влади, због чега су у априлу 2017. године креирали Програм “Партнерство за боље пословно окружење”.

“Основна идеја те платформе управо је да се представници министарстава придруже представницама компанија, које су наше чланице и да ми у тимском раду заједнички дефинишемо одређене проблеме који постоје у пословном амбијенту и да их унапређујемо. На овакав начин сарадње постиже се основи циљ овог програма, а то је подизање нивоа узајамног разумијевања између приватног и јавног сектора”, саопштено је из AmCham Montenegro.

Из овог удружења су казали да у оквиру AmCham постоји седам комитета, чије су основне вриједности друштвено одговорно пословање и одрживи развој. То су Комитет за порезе, Комитет за сузбијање сиве економије, Комитет за радне односе, Комитет за некретнине, Комитет за дигиталну трансформацију, Комитет за заштиту животне средине и Комитет за здравље.

“Активности у комитету за здравље су јако интезивне због тога што су наше чланице најјаче фармацеутске компаније у свијету и ми већ годинама радимо на томе да се да један значајан допринос развоју здравства у Црној Гори”, саопштили су из AmCham Montenegro.

Премијер Кривокапић казао је и да су три кључне области дјеловања Америчке привредне коморе, дигитална трансформација, развој људског капитала и сузбијање сиве економије и опредјелјенја Владе Црне Горе. Саговорници су се сагласили да је то пут према модернизацији начина живота и повећању ефикасности и транспарентности свих процеса.

Zdravko Krivokapić - Nikola Tripković, AmCham Montenegro (22.01.2021.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?