Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Абазовић - Лундберг: Црна Гора и УН настављају изградњу сигурнијег, богатијег и перспективнијег друштва

Објављено: 26.01.2021. 11:30 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе

Потпредсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић разговарао је данас са новименовим резидентним координатором УН система у Црној Гори, Питером Лундбергом.

Потпредсједник Абазовић је на почетку разговора исказао захвалност УН-у на промоцији универзалних вриједности, указавши да оне не познају границе које је човјек себи наметнуо, већ да имају подједнаку важност на свим свјетским меридијанима.

„Изузетно цијенимо огромне напоре УН-ових агенција, које годинама улажу велика средства у Црну Гору и које значајно доприносе трансформацији и демократизацији нашег друштва. Нова Влада ће бити још снажнији партнер даљег развоја, са никада већом и одлучнијом политичком вољом, као основним предусловом суштинских реформи“, указао је Абазовић.

Потпредсједник Владе је исказао дубоку посвећеност нове Владе Црне Горе Циљевима одрживог развоја, односно раду на искорјењивању сиромаштва, заштити животне средине, побољшању квалитета образовања, обезбјеђивању мира и веће дистрибуције правде.

Резидентни координатор УН исказао је уважавање за активну улогу Црне Горе у Уједињеним нацијама и захвалио на континуираној посвећености државе испуњавању Циљева одрживог развоја.

„У вријеме када се свијет суочава са кризом без преседана изазваном пандемијом COVID-19, Агенда одрживог развоја важнија је него икада раније. Тај универзални развојни план јасан је путоказ опоравка и даљег развоја у којем нико неће бити изостављен. Вјерујем да ће Црна Гора наставити и додатно интезивирати рад на испуњавању Циљева одрживог развоја“ – казао је Лундберг, наглашавајући опредијељеност система УН у земљи да настави подршку Црној Гори у остваривању националних приоритета, превасходно у областима одрживог развоја и заштите људских права.

Dritan Abazović - Piter Lundberg (26.01.2021.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?