Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Срзентић - Неђеши: Сарадња у области дигитализације и е- управе

Објављено: 27.01.2021. 20:11 Аутор: МЈУ

gov.me

Министарка јавне управе, дигиталног друштва и медија, Тамара Срзентић, састала се данас са амбасадором Мађарске у Црној Гори, Јожефом Неђешијем.

Амбасадор Неђеши је честитао министарки Срзентић ступање на дужност и предао јој писмо министра за иновације и технологију у Влади Мађарске, те изразио задовољство због могућности да својим искуствима пруже подршку у области дигитализације и развоја еУправе и оне стоп схоп-а.

Он је истакао да ће Мађарска наставити да пружа подршку Црној Гори у даљем процесу европских интеграција.

Министарка Срзентић је захвалила на подршци и амбасадора упознала са приоритетима у раду министарства на чијем је челу.

„Тренутно се одвија више активности у Црној Гори са циљем да се сви електронски системи консолидују и омогући грађанима и привреди да добију квалитетну и брзу услугу од стране јавне управе.

У наредном периоду радићемо на промјени културе и начина рада у јавној управи, на развоју нових модела како да дигитализацију ставимо у службу грађана, те да активно укључујемо грађане у идентификовање и рјешавање проблема, уз модернизацију и иновацију у јавном сектору и изградњу административних капацитета“, казала је Срзентић.

Она је казала да су мађарска искуства у области дигитализација јавних услуга добар примјер, те да у наредном периоду треба успоставити моделе сарадње и размјене искустава на плану унапређења квалитета јавних услуга, модернизације и иновације у јавном сектору.

На састанку је постигнута сагласност за сарадњу двије државе и ресорним министарством у циљу размјене најбоље праксе.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ, ДИГИТАЛНОГ ДРУШТВА И МЕДИЈА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?