Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Кривокапић разговарао с аустријским канцеларом Себастијаном Курцом

Објављено: 27.01.2021. 17:45 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе проф. др Здравко Кривокапић данас је одржао онлајн видео састанак са аустријским канцеларом, Себастијаном Курцом.

Током разговора, премијер Кривокапић упознао је аустријског канцелара са кључним приоритетима Владе Црне Горе, међу којима су успостављање владавине права, борба против организованог криминала и корупције, као и борба против епидемије COVID-19.

Кривокапић је захвалио господину Курцу на подршци коју та земља пружа Црној Гори на путу ка ЕУ, као и на солидарности коју је показала у борби против епидемије COVID-19. Предсједник Владе ЦГ изразио је наду и да ће до краја априла бити ваксцинисано више од половине становништва ЦГ, што би могло, како је навео, позитивно да утиче на предстојећу љетњу туристичку сезону.

Саговорници су се сагласили да би управо у области туризма и привреде требало унаприједити сарадњу.

Аустријски канцелар Себастијан Курц подсјетио је на блиске везе двије земље, поручивши да га радује став нове Владе ЦГ да се обрачуна са криминалом и корупцијом. Он је казао да је то добра вијест и за аустријске и друге стране инвеститоре, који су вољни да улажу у Црну Гору.

Аустријски канцелар нагласио је да му је драго што је Аустрија могла да помогне Црној Гори током пандемије. Канцелар Курц је казао и да би га радовало да се састане с Кривокапићем након што се ситуација с коронавирусом побољша.

Zdravko Krivokapić - Sebastijan Kurc (27.01.2021.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?