Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Поздравно обраћање мр Милене Петричевић, в.д. директорице Управе прихода и царина

Објављено: 26.10.2021. 18:14 Аутор: УПЦ
Поштоване колеге, порески обвезници и грађани Црне Горе,

Са осјећајем пуне одговорности, у нади да ћу на новој функцији испунити очекивања Владе Црне Горе, привреде али и грађана, ступила сам на дужност вршитељке дужности директорице Управе прихода и царина Црне Горе.

Свјесна тежине и одговорности коју намеће указано повјерење, у вршењу радних обавеза уложићу максимално професионалне капацитете и снажно морално опредјељење, за остварење стратешких циљева Управе на постизању напретка у спровођењу реформи, поштујући принципе доброг руковођења, праведности и лојалне конкуренције.

Приоритети у раду Управе у наредном периоду биће санкционисање свих облика незаконитости које директно утичу на обезбјеђење стечених права буџетских корисника.

Досљедном примјеном закона и унапређењем ефикасности комплексног система Управе настојаћу да надокандимо дефицит повјерења у институцију која интегрише три важне области које захтијевају једнаку пажњу и посвећеност ради даљег економског развоја, јачања стабилности демократских институција и моралне основе друштва.

Имајући у виду досадашње активности у откривању незаконитих радњи, увјерена сам да службеници Управе прихода и царина представљају вриједан ресурс који ће кроз даљу координацију наставити да постиже још боље резултате у сузбијању кријумчарења, откривању пореских утаја, наплати јавних прихода и изградњи сигурног пословног амбијента у Црној Гори, за шта ће највећу подршку имати од стране менаџмента Управе.

С обзиром на наведено, очекујем да ћемо кроз даља залагања наставити да оправдавамо улогу једне од најважнијих институција у систему јавних финансија, од чије ефикасности зависи функционалност цијелог институционалног оквира наше државе, јавни интерес и добробит свих грађана.

Милена Петричевић
в.д. директорице Управе прихода и царина
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?