Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ЈАВНИ ПОЗИВ БР. 01/22 ЗА УСТУПАЊЕ У ЗАКУП ДИЈЕЛА ПУТНОГ ЗЕМЉИШТА

Објављено: 14.02.2022. 15:34 Аутор: УЗС
На основу чл. 39 став 1 и чл. 40 Закона о државној имовини (“Сл.лист ЦГ“бр.21/09 и 40/11) и члана 11 Одлуке о висини, начину плаћања накнаде за коришћење државних путева (»Сл.лист ЦГ«, бр. 27/21), Управа за саобраћај, оглашава



ЈАВНИ ПОЗИВ БР. 01/22
ЗА УСТУПАЊЕ У ЗАКУП ДИЈЕЛА ПУТНОГ ЗЕМЉИШТА



Предмет закупа

Предмет позива је прикупљање понуда за давање у закуп дијела на катастарској парцели бр. 1911, уписаној у листу непокретности бр. 531 КО Свети Стефан, државна својина Црне Горе у површини од 480 м² које се налази путном земљишта поред државног – магистралног пута М -1 Будва – Петровац (путно земљиште), ради обављања пратеће дјелатности-пружања услуга паркирања на период до 31.12.2022.године.

Почетна цијена

Почетна цијена за закуп непокретности из тачке 1 утврђена је сходно члану 11 Одлуке о висини, начину плаћања накнаде за коришћење државних путева (»Сл.лист ЦГ«, бр. 27/21) и износи 5€/ м², што за површину од 480 м² укупно износи 2.400,00€(двијехиљадечетиристотине еура).

Услови закупа

Право да учествују на јавном надметању имају сва правна и физичка лица.

Понуда треба да садржи:

-за физичка лица (име и презиме, адресу становања, матични број односно број личне карте).
-за правна лица (назив и сједиште, потврда о регистрацији привредног друштва издата од стране Централног регистра Привредног суда, односно надлежног органа државе сједишта правног лица)
-Доказ да је привредни субјекат измирио све доспјеле обавезе по основу пореза и доприноса за пензијско и здравствено осигурање. Испуњеност услова доказује се на основу увјерења или потврде органа управе надлежног за послове наплате пореза, односно надлежног органа државе у којој привредни субјекат има сједиште.
-Доказ да Понуђач није правоснажно осуђиван и чији извршни директор није правоснажно осуђиван за неко од кривичних дјела са обиљежјима: а) криминалног удруживања; б) стварања криминалне организације; ц) давање мита; ч) примање мита; ћ) давање мита у привредном пословању; д) примање мита у привредном пословању; џ) утаја пореза и доприноса; ђ) преваре; е) тероризма; ф) финансирања тероризма; г) терористичког удруживања; х) учестовања у страним оружаним формацијама; и) прања новца; ј) трговине људима; к) трговине малољетним лицима ради усвојења; л) заснивања ропског односа и превоза лица у ропском односу; Испуњеност услова доказује се на основу увјерења или потврде надлежног органа издатог на основу казнене евиденције, у складу са прописима државе у којој привредни субјекат има сједиште, односно у којој извршни директор тог привредног субјекта има пребивалиште
-Висину понуде за закуп дијела предметног путног земљишта
-Учесници у поступку дужни су доставити гаранцију банке без приговора наплативу на први позив у износу од 10 % од вриједности понуде.
-Гаранција понуде се доставља у оригиналу, уз понуду у посебној коверти у оквиру омота у којем је достављена понуда.
-Докази морају бити достављени у оригиналу или овјереној копији, достављају се на језику који је у службеној употреби у Црној Гори.
-Понуђач може доставити само једну понуду, у супротном, иста ће се сматрати неисправном ( не дозвољава се више опција понуде).
-Уколико понуђач не достави неки од горе наведених обавезних доказа, односно уколико понуђач не сачини понуду на начин предвиђен овим јавним позивом, његова понуда ће бити одбијена као неисправна.

Критеријум за избор најповољнијег понуђача

-највише понуђена цијена по м².

Вријеме и мјесто подношења понуда

Понуђачи достављају понуде сваког радног дана од дана објављивања од 8 до 13 часова закључно са 03.03.2022.године до 10 часова, непосредном предајом на архиви Управе за саобраћај, ИВ пролетерске бр. 19, Подгорица, канцеларија бр.ИИ-7.

Понуду (оригинал) доставити у запечаћеној коверти са назнаком „ не отварај прије званичне сједнице комисије за отварање“, на горе наведеној адреси - канцеларија бр.ИИ-7.

Понуде достављене послије наведеног рока, као и оне које нијесу запечећене или су непотпуне неће се разматрати.

Вријеме и мјесто јавног отварања понуда

Јавно отварање, ће бити одржано 03.03.2022. године у 10:15 х у канцеларији број ИИ-4 Управе за саобраћај, на горе наведеној адреси.

Сва приложена документа достављају се у оригиналу или овјереној копији.
Неблаговремене, непотпуне и неуредне понуде неће се разматрати.
Уколико учесник поступка са најповољнијом понудом одустане од понуде након отварања понуде гаранција ће се активирати.
Понуда уз коју није достављена гаранција понуде или је гаранција понуде достављена на мањи износ од траженог, није достављена на начин предвиђен овим јавним позивом је неважећа.
Уколико је понуда неважећа или није прихваћена, гаранција се враћа подносиоцу понуде у року од 8 (осам) дана од дана спроведеног поступка.

Учесници јавног надметања ће бити обавјештени о исходу јавног надметања, најкасније у року од 5 дана од дана отварања понуда.

О резултату спровођења поступка Комисија за спровођење поступка давања у закуп непокретности ће обавијестити понуђаче у року од пет дана од дана доношења одлуке о давању у закуп.Управа за саобраћај задржава право да не изабере ниједну понуду уколико их оцјени неодговарајућим.

Након спроведеног поступка јавног надметања, Управа за саобраћај ће са одабраним понуђачем закључити Уговор о коришћењу путног земљишта и обављању пратећих дјелатности сходно члану 2 Одлуке о висини, начину плаћања накнаде за коришћење државних путева (»Сл.лист ЦГ«, бр. 27/21).
Цијена закупнине за наведену непокретност из тачке 1, плаћа се одмах по закључењу предметног уговора и представља средства која се уплаћују на рачун Државног трезора Црне Горе.

Земљиште се закупљује у виђеном стању.

Заинтересовани понуђачи се, преко свог овлашћеног представника, могу додатно информисати у просторијама Управе за саобраћај сваког радног дана од 10:00 до 12:00 х на горе наведеној адреси.

Тел: + 382 (0) 20 655 052; 655 364
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?