Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Одржан радни састанак са представницима Института сертификованих рачуновођа Црне Горе

Објављено: 10.06.2022. 20:52 Аутор: УПЦ
У Управи прихода и царина Црне Горе, данас је одржан састанак са представницима Института сертификованих рачуновођа Црне Горе, којем су присуствовали Раде Милошевић, директор Управе приходе и царина, Светлана Крговић, ВД помоћница директора из Сектора за велике пореске обвезнике, Анастасија Бољевић, генерална секретарка ИСРЦГ и Првослава Клепо, менаџерка за стандарде и издавачку дјелатностИСРЦГ.

Размјена искустава, афирмација и унапређење активности, били су предмет овог сусрета, гдје је посебан акценат стављен на увођење и ступање на снагу стандарда МСФИ 15 - Приходи од уговора са купцима и МСФИ 9 - Финансијски инструменти, а разматрани су и ефекти увођења МСФи 16 - Закуп који је ступио у примјену од 2021. године.

Како је саопштено, стандарди би унаприједили квалитет финансијског извјештавања и дали мјерљиве ефекте у тачнијем исказивању пореске основице када је ријеч о порезу на добит, што је показала и упоредна пракса из региона.
Састанак, како је речено, представља корак напријед у оквиру узајамне сарадње између Управе прихода, пореских обвезника и Института као представника професионалне рачуноводствене и ревизорске професије.
Планирано је да се активности реализују у континуитету и на проактиван начин. У том циљу договорена је будућа едукација пореских инспектора те унапређење пореске легислативе као и заједничком раду на унапређењу рачуноводствене професије као једног од кључних партнера Управе прихода и царина Црне Горе.

Заједничко саопштење УПЦ и ИСРЦГ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?