Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Сједница Савјета за изградњу аутопутева

Објављено: 20.05.2008. 21:20 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Најава: Сједница Савјета за изградњу аутопутева

--------------------------------------------------------------------------------

Сједница Савјета за изградњу аутопутева, којом предсједава предсједник Савјета и предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић, биће одржана у четвртак 22. маја 2008. године.

На сједници ће бити разматране ажуриране информације око економске и финансијске анализе у оквиру Студије изводљивости пројекта аутопута од Бара до Бољара, као и опције јавно-приватног партнерства за његову изградњу. Такође, биће разматрено ангажовање Међународне Финансијске Корпорације (Интернатионал Финанце Цорпоратион/ИФЦ), као водећег савјетника за спровођење треће, трансакционе фазе која подразумијева припрему тендерске документације и спровођење тендера за изградњу аутопута од Бара до Бољара.

Такође, биће разматрана информација о програму елиминације уских грла на путној мрежи и о реализацији тендера за израду Генералног пројекта, те претходне Студије оправданости за изградњу саобраћајнице дуж Црногорског приморја. Посебна пажња биће посвећена припремним активностима на организацији Црногорског Инвестиционог Форума, који има за циљ промоцију пројекта изградње аутопута од Бара до Бољара. Тај скуп, чији је покровитељ Европска банке за обнову и развој (ЕБРД) одржаће се у Лондону почетком наредног мјесеца.

Сједница Савјета биће одржана у згради Владе Црне Горе (велика сала), у 17,00 сати, након које ће бити објављено саопштење за јавност.

Почетак сједнице можете снимити. Акредитације за сниматеље можете извршити код Бироа за односе с јавношћу, на тел. 242 566.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?