Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: У Бриселу засједа Пододбор за транспорт

Објављено: 03.06.2008. 22:50 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Први састанак секторског Пододбора за транспорт, који надзире примјену и спровођење Привременог споразума о трговини и сродним питањима између Европске заједнице и Црне Горе биће одржан у четвртак, 05. јуна у Бриселу. Црногорску делегацију предводи помоћник министра за саобраћај, поморство и телекомуникације и копредсједавајући Пододбора Срђан Вукчевић, а у њој ће бити и представници Министарства унутрашњих послова и јавне управе, Секретаријата за европске интеграције, Дирекције за саобраћај и Управе цивилног ваздухопловства.

Очекује се да ће на дневном реду Пододбора бити све области саобраћаја, али да ће се највише пажње посветити транзитном саобраћају, сигурности и безбједности у саобраћају, реформским активностима у Луци Бар, Жељезници и аеродромима, као и развоју саобраћајне инфраструктуре, сходно пројектима који су идентификовани у Основној транспортној мрежи Југоисточне Европе.

Планирано је да се овакви састанци одржавају два пута годишње, наизмјенично у Бриселу и Подгорици. Привремени споразума о трговини и сродним питањима између Европске заједнице и Црне Горе ступио је на снагу 1. јануара 2008. године.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?