Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Седма сједница Националне комисије за имплементацију Акционог плана за спроводјење Програма борбе против корупције и организованог криминала

Објављено: 18.11.2008. 16:40 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Седма сједница Националне комисије за имплементацију Акционог плана за спроводјење Програма борбе против корупције и организованог криминала, којом ће предсједавати проф. др Гордана Ђуровић, потпредсједник Владе за европске интеграције и предсједник Националне комисије биће одржна у сриједу, 19. новембра 2008.године.

На дневном реду ове тематске сједнице, која је сазвана на предлог члана Националне комисије из НВО МАНС, биће разматране оцјене и препоруке из Годишњег извјештаја Европске Комисије о напретку Црне Горе за 2008. годину.

Национална комисија основана је фебруараа 2007.године Одлуком Владе ЦГ са основним задатком да руководи, организује и синхроизује активности органа државне управе и осталих надлежних институција у спроводјењу Програма борбе против корупције и организованог криминала, односно његовог Акционог плана, као и да припрема и доставља Влади Црне Горе извјештаје о овој области са оцјеном и предлогом мјера најмање два пута годишње. Национална комисија има 12 чланова, предсједник је др Гордана Ђуровић, потпредсједник Владе, замјеник Јусуф Каламперовић, министар унутрашњих послова и јавне управе, а чланови: министар финансија, др Игор Лукшич, министар правде, Мираш Радовић, предсједник Одбора за економију, финансије и буџет у Скупштини ЦГ Александар Дамјановић, предсједник Одбора за политички систем, правосудје и управу у Скупштини ЦГ, Џавид Шабовић, предсједник Врховног суда ЦГ, Весна Меденица, Врховни државни тужилац, Ранка Чарапић, директор Управе полиције, Веселин Вељовић, директор Управе за антикорупцијуску иницијативу, Весна Ратковић, извршни директор Мреже за афирмацију невладиног сектора, Вања Ћаловић, из вршни директор НВО ЦЕМИ, Златко Вујовић, као и начелник одјељења за сузбијање привредног криминалитета у Управи полиције, Петко Спасојевић, у својству секретара.

Након сједнице Комисије, биће објављено саопштење.

Представници медија могу снимити почетак рада Националне комисије, која почиње у 16.00 х, зграда Владе, Јована Томашевића бб, И спрат, сала 167.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?