Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Свечано уручивање награде за најбољи пројекат у оквиру програма "Побољшање живота људи у Европи и Централној Азији"

Објављено: 18.02.2009. 19:54 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Стални представник Свјетске банке у Црној Гори Јан - Петер ОЛТЕРС свечано ће уручити, у сриједу 18. фебруара 2009. године, награду министру просвјете и науке проф. др Сретену Шкулетићу, за најбољи пројекат у оквиру програма "Побољшање живота људи у Европи и Централној Азији". Ова награда се односи на пројекат МЕРП (Монтенегро Едуцатион Реформ Пројецт), који се реализује из средстава кредита Свјетске банке, у укупном износу од 5 милиона америчких долара и представља подршку имплементацији реформе образовања у Црној Гори.

Кроз пројекат МЕРП, чија је реализација отпочела 2005. године, подржан је велики број активности који се односе на израду нових уџбеника, обуку наставника и директора школа, подршку развоју капацитета запослених у Испитном центру Црне Горе, обезбјеђивање бесплатних уџбеника за дјецу која долазе из социјално угрожених породица, мање реконструкције школских објеката, набавку наставних средстава и намјештаја за школе, као и на могуће начине децентрализације финансирања образовања.

Церемонија уручивања награде обавиће се у свечаној сали Министарства просвјете и науке, у 18,45 сати.

Акредитације се могу извршити најкасније до 18,00 сати, на бројеве телефона 020/405-317 или 067/263-501.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?