Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Сједница Националне комисије за имплементацију Иновираног Акционог плана за спровођење Програма борбе против корупције и организованог криминала

Објављено: 23.04.2009. 20:21 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
У складу са Закључцима са предходне двије сједнице, Десета сједница Националне комисије за имплементацију Иновираног Акционог плана за спровођење Програма борбе против корупције и организованог криминала, којом ће предсједавати потпредсједник Владе за европске интеграције и предсједник Националне комисије проф. др Гордана Ђуровић, биће по први пут одржана са представницима надлежних институција укључених у процес извјештавања.
Састанак са представницима 54 институције које су обвезници извјештавања по Акционом плану, организује се у циљу даљег унапређења квалитета информисања, динамике реализације дефинисаних обавеза и препорука, као и анализе реализованих мјера из Иновираног Акционог плана.
Национална комисија основана је фебруара 2007. године Одлуком Владе ЦГ, са основним задатком да руководи, организује и синхроизује активности органа државне управе и осталих надлежних институција у спроводјењу Програма борбе против корупције и организованог криминала, односно његовог Акционог плана, као и да припрема и доставља Влади извјештаје о тој области са оцјеном и предлогом мјера најмање два пута годишње.
Национална комисија има 12 чланова, предсједник је др Гордана Ђуровић, потпредсједник Владе, замјеник Јусуф Каламперовић, министар унутрашњих послова и јавне управе, а чланови: министар финансија др Игор Лукшич, министар правде Мираш Радовић, предсједник Одбора за економију, финансије и буџет у Скупштини Црне Горе Александар Дамјановић, предсједник Одбора за политички систем, правосудје и управу у Скупштини Џавид Шабовић, предсједник Врховног суда Весна Меденица, Врховни државни тужилац Ранка Чарапић, директор Управе полиције Веселин Вељовић, директор Управе за антикорупцијуску иницијативу Весна Ратковић, извршни директор Мреже за афирмацију невладиног сектора Вања Ћаловић, извршни директор ЦЕМИ-ја Златко Вујовић, као и начелник одјељења за сузбијање привредног криминалитета у Управи полиције Петко Спасојевић, у својству секретара.
Заједничка сједница биће одржана у петак, 24. априла 2009. године, у Великој сали Владе Црне Горе са почетком у 12.00 сати. Представници средстава јавног информисања могу снимити почетак сједнице, а након њеног завршетка узети изјаве.
Акредитације за снимање почетка сједнице и за узимање изјава можете извршити код Бироа за односе с јавношћу, на тел. 242 566.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?