Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Прољећни састанци ММФ-а и Свјетске банке

Објављено: 24.04.2009. 20:37 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Потпредсједник Владе и министар финансија др Игор Лукшић и гувернер Централне банке Љубиша Крговић са сарадницима, учествоваће на редовним прољећним састанцима Међународног монетарног фонда и Свјетске банке, који се од 24-27. априла одржавају у Вашингтону.
Представници Свјетске банке и Међународног монетраног фонда састају се сваке године у циљу анализирања рада тих институција, а у оквиру годишњих и прољећних састанака одржавају се пленарне сједнице на којима гувернери земаља чланица разматрају актуелна међународна економска, фискална и монтерана питања.
Црногорска делегација учествоваће на сједници холандске Конституенце, чија је чланица Црна Гора, и којој ће присуствовати представници свих земаља чланица. Планирани су и билатерални састанци црногорске делегације са највишим званичницима Свјетске банке и Међународног монетарног фонда, као и састанци са представницима највећих свјетских финансијских групација.
На састанцима са представницима Међународног монетарног фонда биће ријечи о вођењу фискалне политике, макроекономским показатељима у Црној Гори, тренутној финансијској ситуацији у земљи, као и могућим активностима које би допринијеле превазилажењу утицаја глобалне економске кризе на Црну Гору.
Са представницима Свјетске банке биће разматрана реализација Стратегије сарадње Црне Горе и Свјетске банке за период од 2007 - 2010. године, пројекти које је финансирала групација Свјетске банке, као и могућност проширивања сарадње у контексту подршке Свјетске банке у борби против посљедица економске кризе.
Црногорска делегација састаће се и са представницима администрације САД, а потпредсједник Владе и министар финансија др Игор Лукшић одржаће предавање на Џонс Хопкинс Универзитету, на тему актуелне свјетске економске кризе и њеног утицаја на Југоисточну Европу.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?