Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Начелник Штаба Оружаних снага СР Њемачке генерал Волфганг Шнајдерхан у званичној посјети Црној Гори

Објављено: 24.04.2009. 22:27 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Начелник Штаба Оружаних снага СР Њемачке (Генерал-инспектор Бундесвера) генерал Волфганг Шнајдерхан, на позив начелника Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирала Драгана Самарџића, боравиће у Црној Гори, у понедјељак, 27. априла 2009. године.

Поред разговора са вицеадмиралом Самарџићем, генерал Шнајдерхан састаће се са предсједником Црне Горе Филипом Вујановићем и министром одбране Бором Вучинићем.

У оквиру посјете, генерал Шнајдерхан биће упознат са достигнутим степеном реформе Војске Црне Горе, а планиран је и обилазак дијела јединица и објеката у Даниловграду и Морнарици Војске Црне Горе.

Посјета генерала Шнајдерхана представља резултат веома успјешне сарадње министарстава одбране Црне Горе и Њемачке, а посебно у вези са школовањем војног кадра, учешћем јединица у мировним мисијама, логистиком, војном историјом, управљањем складиштима муниције, војним правом и другим областима сарадње.

Свечани дочек њемачког начелника Генералштаба (10.15 сати) на платоу испред Министарства одбране и пријем код министра одбране (10.45 сати) можете снимити, а након састанака биће објављено саопштење за јавност.

Акредитације камермана и фотографа извршити непосредно прије догађаја на пријавници Министарства одбране.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?