Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Потписивање Меморандума о разумијевању за оснивање и изградњу објекта Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју у Бару

Објављено: 29.10.2009. 19:10 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министар рада и социјалног старања др Суад Нумановић потписаће у петак, 30. октобра, у Бару, Меморандум о разумијевању за оснивање и изградњу објекта Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју. Меморандум ће у име Општине Бар потписати градоначелник Жарко Павићевић, а у име ЈУ Центра за социјални рад за општине Бар и Улцињ директор Слободан Ђоновић.

Оснивање мреже дневних центара за дјецу са сметњама и тешкоћама у развоју је у складу са Стратегијом за интеграцију особа са инвалидитетом за период 2008 2016. године коју је усвојила Влада Црне Горе. Први овакав дневни центар отворен је у Бијелом Пољу. Ускоро ће почети са радом дневни центар у Никшићу, а у завршној је фази изградња објеката дневних центара у Беранама и Пљевљима, који ће почети са радом током сљедеће године. Оснивање дневних центара доприноси заштити дјеце и омладине са сметњама у развоју, омогућава њихову социјализацију и доприноси припремама за њихово инклузивно образовање.

Меморандум ће бити потписан у Свечаној сали Општине Бар, у 14.00 сати, након чега ће потписници дати изјаве за медије.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?