Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Семинар за наставнике у оквиру пројекта: Увођење предмета Европска унија у основне школе и Европске интеграције у гимназије

Објављено: 13.11.2009. 00:47 Аутор: НАЈАВА ДОГАЂАЈА
Министарство за европске интеграције, у сарадњи са групом професора са Економског и Правног факултета Универзитета Црне Горе и Заводом за школство, организује други циклус семинара за наставнике, чиме се настаља са реализацијом пројекта: Увођење предмета Европска унија у основне школе и Европске интеграције у гимназије.

Пројекат је најављен и промовисан представницима црногорских школа 9. маја 2009. године, у оквиру обиљежавања Дана Европе у Црној Гори. Подржан је од стране Европске комисије и обухвата организацију семинара за наставнике, припрему приручника за наставу, учила за дјецу и промотивну кампању о јачању свијести о потреби изучавања Европске уније њеног система вриједности, циљева настанка, основних принципа фунционисања њених институција, јединственог тржишта ЕУ и процеса приступања Унији.

Циљ семинара је да пружи неопходна знања о процесу европских интеграција наставном кадру, који ће у наредном периоду едуковати ученике основних и средњих школа о тој области.

Настава из предмета Европска унија и Европске интеграције у завршним годинама основне школе, односно гимназије, почела је да се реализује од септембра 2009. године у 65 одјељења, кроз организовање више циклуса наставе за наставнике и припрему квалитетног уџбеника за наведене предмете. Очекује се да ће се основе Европске уније изучавати у школама свих општина Црне Горе.

Информисањем и едукацијом основаца и средњошколаца ојачаће се њихова свијест о процесу европских интеграција, што ће условити већи степена разумијевања тог процеса.

На отварању семинара говориће министар за европске интеграције, проф. др Гордана Ђуровић и шеф Оперативног сектора у Делегацији Европске комисије у Црној Гори Никола Бертолини.

Семинар ће се одржати у Жутом салону хотела Црна Гора, са почетком у 11 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?