Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Позив за Јавну расправу - радови на реконструкцији објекта Дома здравља у Бијелом Пољу

Објављено: 13.02.2009. 20:48 Аутор: Насловна страна
Министарство здравља, рада и социјалног старања покренуло је процес свеобухватних реформи у сектору здравства, како би се унаприједили квалитет, ефикасност, доступност и финансијска одрживост система здравствене заштите. Реформе се спроводе у оквиру Пројекта унапређења система здравства у Црној Гори, чије активности финансира Свјетска банка - наш стратешки партнер у спровођењу тог процеса.

Пројектом је предвиђена реконструкција објекта Дома здравља у Бијелом Пољу. Министарство здравља, рада и социјалног старања поднијело је Министарству туризма и заштите животне средине захтјев за одлучивање о потреби процјене утицаја пројекта реконструкције на животну средину. Након стављања документације на увид заинтересованој јавности, у законом предвиђеним роковима, Министарство туризма и заштите животне средине донијело је Рјешење којим се утврђује да није потребна процјена утицаја на животну средину за наведени пројекат (бр.: 01-3995/5 од 26.01.2009.г.).

Будући да процедура Свјетске банке налаже израду специфичне процјене утицаја на животну средину, приступило се изради Елабората процјене утицаја и Плана управљања животном средином. У циљу упознавања са концептом тог документа и генерисања ширег консензуса по питању типа и врсте предложених мјера, сажетак Елабората процјене утицаја и Плана управљања животном средином даје се на јавну расправу.

Министарство здравља, рада и социјалног старања позива заинтересовану јавност да присуствује јавној расправи о сажетку Елабората процјене утицаја и Плана управљања животном средином, који се тиче планиране реконструкције Дома здравља у Бијелом Пољу. Скуп ће се одржати у петак, 20. фебруара 2009. године, са почетком у 12,00 сати, у просторијама Дома здравља Бијело Поље.

Документ је доступан на сајту Министарства здравља, рада и социјалног старања, на адреси: www.мздравља.влада.цг.yу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?