Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Потписан купопродајни Уговор о продаји 56,4806% акцијског капитала друштва Институт за физикалну медицину, рехабилитацију и реуматологију Др. Симо Милошевић а.д. Игало

Објављено: 23.03.2009. 20:55 Аутор: Насловна страна
Након успјешног усаглашавања свих елемената нацрта Уговора, данас је у Подгорици потписан купопродајни Уговор о продаји 56,4806% акцијског капитала друштва Институт за физикалну медицину, рехабилитацију и реуматологију Др. Симо Милошевић а.д. Игало.
У име Продаваца, Уговор су потписали директор Агенције за преструктурирање привреде и страна улагања Бранко Вујовић, директор Фонда за здравство Рамо Бралић, директор Фонда за развој Драган Лајовић и директор Завода за запошљавање Зоран Јелић, док је у име купца - компаније Хоме Арт & Салес Сервицес са сједиштем у Швајцарској - Уговор потписао овлашћени заступник Зоран Станојевић.
У складу са усаглашеним ставовима, Купац ће у року од 15 радних дана уплатити купопродајну цијену за акције, у износу од 20 милиона еура. Представници Фонда за развој и Завода за запошљавање су истакли да ће средства од приватизације бити опредијељена за развојне пројекте, са фокусом на даље финансирање пројекта "Посао за вас".
Купац се Уговором обавезао да обезбједи гаранције за добро извршење посла, које кореспондирају са фазама реализације инвестиционо-развојног програма и то: за прву и другу годину, банкарске гаранције од по 10 милиона еура уз блокаду 100% акција од стране Продавца, за трећу годину блокада 50% акција и 7,5 милиона еура, и за четврту годину блокада 25% акција и банкарска гаранција од 4 милиона еура.
У складу са Инвестиционо-развојним програмом који је саставни дио Понуде и Уговора, инвестициона улагања обухватају реконструкцију и модернизацију постојећих садржаја, у циљу стварања висококвалитетне услуге и и изградњу око 80 хиљада м2 нових капацитета категорије 4+ звјездице, уз обавезу задржавања и развоја основне дјелатности Друштва. Након реализације уговорених инвестиција у износима, намјени, структури и категорији објеката, као што је предвиђено у Инвестиционо-развојном програму и урбанистичко-планској документацији за подручје Друштва, Игало ће се засигурно позиционирати на свјетској мапи као престижна дестинација висококвалитетног и здравственог туризма.
Купац ће у периоду 3 године, након дана потписивања Уговора, задржати постојећи број запослених у Друштву на неодређено вријеме и поштовати Колективни уговор, а зараде не могу бити ниже од просјечних зарада запослених у јавном здравству Црне Горе.
У циљу стварања претпоставки за почетак реализације инвестиције од 150 милиона еура, што је складу са Инвестиционо-развојним програмом, у завршној фази преговора потписан је и Протокол о реализацији Инвестиционо развојног програма у Институту Игало, између Савјета за приватизацију, Министарства за економски развој, Општине Херцег Нови и компаније Хоме Арт & Салес Сервицес. У складу са Протоколом, надлежни органи ће у року од 6 мјесеци донијети неопходну просторно-планску документацију, како би се створили сви услови за успјешну реализацију пројекта.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?