Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Конференција за новинаре поводом 31. маја Међународног дана борбе против пушења

Објављено: 29.05.2008. 19:38 Аутор: Насловна страна
Међународни дан борбе против пушења је важан датум за подизање свијести грађана о штетности пушења, за превентивне поруке и подсјећање на посљедице конзумирања дуванских производа.
Истраживања која су рађена потврђују изражену тенденцију повећања броја младих пушача у популацији. Осим тога, дјеца и млади су константно изложена утицају дуванског дима због пушења људи који се налазе у њиховом окружењу.
Стога се ове године 31. мај обељежава под слоганом: "Млади без дима" и намијењен је заштити младих људи од утицаја активног и пасивног пушења. Посебне поруке су упућене дуванским индустријама, које настоје да на различите начине, регрутују младе људе у армије пушача и тиме значајно угрожавају њихов здравље.

Конференција ће се одржати у просторијама Министарства здравља, рада и социјалног старања у петак, 30. маја у 10 сати на којој ће говорити Директор Института за јавно здравље мр. сци. др Бобан Мугоша. и доц. др Агима Љаљевић - национални координатор за контролу пушења.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?