Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Тбилиси: Делегација Министарства здравља, рада и социјалног старања учествовала на 58. засиједању Регионалног комитета Свјетске здравствене организације за Европу

Објављено: 17.09.2008. 01:22 Аутор: Насловна страна
Делегација Министарства здравља, рада и социјалног старања учествовала је јуче и данас на 58. засиједању Регионалног комитета Свјетске здравствене организације за Европу у Тбилисију.

Главна тема дводневног засиједања била је имплементација Повеље здравствених система, усвојена у јуну ове године у Естонији, која се односи на унапређење здравља људи, јачање здравствених система, инвестирање у здравље, превенцију болести, промоцију здравља и организацију здравствених система на ефикасан и транспарентан начин.

Други дан засиједања Регионалног комитета био је посвећен избору чланова извршног одбора СЗО и Регионалног сталног комитета СЗО за Европу. Црна Гора је изабрана за члана Регионалног Сталног комитета Свјетске здравствене организације и по први пут има свог представника у том важном тијелу Свјетске здравствене организације.

Делегација Црне Горе је, током боравка у Грузији, имала више значајних билатералних састанака.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?