Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Праг: Делегација Министарства здравља, рада и социјалног старања учествује на Министарској конференцији Електронско здравство за појединце, друштво и економију

Објављено: 20.02.2009. 22:27 Аутор: Насловна страна
Делегација Министарства здравља, рада и социјалног старања учествује од 18. до 20. фебруара у Прагу на Министарској конференцији Електронско здравство за појединце, друштво и економију (Е- Хеалтх фор Индивидуалс, Социетy анд Ецономy ), која се одржава под покровитељством Ческе Републике - предсједавајуће Европском унијом и Европске комисије.

Ова Конференција је једна у низу Конференција еХеалтх-а на високом нивоу, чији је циљ да пружи смјернице земљама чланицама ЕУ и осталим европским земљама, на путу ка успостављању ефикаснијег здравственог сервиса, заснованог на примјени најновијих информационих технологија. Број иницијатива ЕУ и Европске комисије према Е- Хеалтха је у сталном порасту и огледа се у креирању нових пројеката на том стратешком пољу, које пружа велике могућности и иновативне потенцијале.
На Конференцији је електронско здравство презентирано са аспекта појединца, друштвене заједнице и економије.

Другог дана Конференције, размотрено је усвајање Декларације Е- Хеалтха, која ће обезбиједити круцијалне елементе развоја електронског здравства, развој телемедицине и установљавање стандарда развоја и сарадње на европском нивоу у размјени искустава и најбоље праксе, како би се постигли стартешки циљеви развоја: боља и сигурнија здравствена услуга за пацијента и укључивање информатичке подршке (ИЦТ) у здравствени систем.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?