Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министарска Конференција Европска унија и југоисточна Европа: заједничка визија повезивања народа у Београду

Објављено: 06.05.2008. 22:21 Аутор: Насловна страна
Министар саобраћаја, поморства и телекомуникација др Андрија Ломпар учествоваће у сриједу, 7. маја 2008. године, у раду министарске конференције Европска Унија и Југоисточна Европа: заједничка визија повезивања народа, која ће се одржати у Сава центру у Београду.

Конференција се одржава на иницијативу словеначког предсједавања ЕУ, уз организацију Секретаријата за посматрање саобраћаја у Југоисточној Европи (СЕЕТО), Европске Комисије и Савјета Европе.

Циљ конференције је презентација визије будућег споразума у области саобраћаја у региону Југоисточне Европе, који припрема Европска Комисија, а биће ријечи и о моделима унапрјеђења садашње сарадње земаља региона и ЕУ.

Конференцију ће отворити предсједник Србије Борис Тадић, а предсједаваће министар транспорта Словеније Радован Жерјав. Присуство су потврдили и потпредсједник ЕК Јацqуе Баррот и предсједник Комитета за саобраћај СЕ Паоло Цоста.

Министар саобраћаја др Андрија Ломпар сусрешће се у Београду са колегама из земаља региона и обавиће билатералне разговоре и договорити конкретну сарадњу.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?