Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

С А О П Ш Т Е Њ Е : Министарство уредјења простора и заштите животне средине наставља активности у оквиру актуелне кампање"Ова земља нам је дом - Црна Гора мој дио планете

Објављено: 30.07.2009. 17:41 Аутор: Насловна страна
Јуче, 29.јула, на дан затварања треће Љетње школе језика и културе Црне Горе под називом "Црна Гора моја постојбина"организована је акција садње стабала у оквиру кампање "Ова земља нам је дом - Црна Гора мој дио планете" коју реализује Министарство уредјења простора и заштите животне средине. Шездесет полазника Школе, заједно са организаторима као и представницима Министарства уређења простора и заштите животне средине учествовало је у садњи црног бора у оквиру НП "Ловћен".

Инспирисани овом кампањом полазници школе организовали су и изложбу ликовних радова на тему заштите животне средине.

У оквиру школе, у протеклих десет дана на Ивановим коритима је боравило 60 малишана, дјеце црногорских исељеника, из десет земаља.
Школу организује Центар за исељенике у сарадњи са Заводом за школство, а њен је циљ да полазници кроз игру и забаву, унаприједе знање језика и упознају културну, историјску и природну баштину Црне Горе. Током десет дана дружења полазници Школе имали су прилику да кроз радионице у природи и организована разгледања културно историјске баштине Цетиња, Котора, Долова и Ловћена, на занимљив и приступачан начин упознају љепоту и вриједности Црне Горе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?