Абазовић честитао Дан Општине Гусиње

Објављено: 05.08.2022. 07:04 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић честитао је 5. август, Дан Општине Гусиње, предсједници Општине Анели Чекић и предсједнику Скупштине општине Бујару Хасанђекају

Честитку преносимо интегрално: 

„Гусиње је саткано од живописних крајолика, који су изванредна развојна шанса сјевероистока Црне Горе. Један од примарних циљева стицања статуса општине, јесте заустављање негативних ефеката економске миграције. Тај циљ треба да буде константно у фокусу локалне самоуправе. Отварање граничног прелаза са Албанијом и боље повезивање са Подгорицом, чини прекретницу у развоју Гусиња. 

Најбогатија водоизворишта пијаће воде у држави, изузетни шумски ресурси, доступност свих дванаест мјесеци, погодности за развој љетњег и зимског, еко, руралног, здравственог и елитног туризма, скијашки потенцијал, могућност развоја рибарства, предности за фармерски начин гајења и одржавања домаћинстава и увезивања средњих и малих произвођача хране, како би туристички производ и понуда били сасвим аутохтони, само су дио ресурса и потенцијала које тек треба капитализовати реализацијом озбиљних, одрживих пројеката. Поменутоме треба придружити финансијски импулс дијаспоре, која у континуитету исказује интересовање и потребу за инвестирањем, како би са завичајем интензивније дијелила животну перспективу.

Сви друштвенополитички фактори дужни су да дају свој пуни допринос да би Гусиње, плавски, берански и рожајски крај са својом понудом били присутнији и видљивији на домаћем и европском тржишту. Дубоко смо увјерени да ће погодан транзитни положај нарочито доћи до изражаја изградњом пута Плав -  Дечани и да ће то донијети многе бенефите и за Ваш крај.

Почетак балансирања развоја наших регија, инфраструктурно јачање - боље повезивање свих локалитета у држави и широки друштвено-политички консензус око европске будућности Црне Горе, свакако да нас учвршћују у увјерењу да ће сљедећи Дан Општине Гусиње, са разлогом бити још свечанији.“

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?