Абазовић: Очекујем да до 1. фебруара сви радници Жељезаре буду запошљени

Објављено: 24.01.2023. 12:54 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић разговарао је данас са представницима некадашњих радника никшићке Жељезаре. Током састанка сумирани су утисци поводом учињеног у досадашњем процесу куповине никшићке Жељезаре.

Премијер Абазовић је тим поводом честитао радницима на истрајној борби и нагласио да су они најзаслужнији за очување Жељезаре. Абазовић је навео да је изузетно срећан јер се комплетира куповина Жељезаре, напомињући да се у такав исход вјеровало од почетка.

Представници радника исказали су захвалност и задовољство постигнутим и навели да очекују у најскоријем периоду окончање процеса запошљавања свих радника у новоформирану форму ДОО ЕПЦГ - Жељезара Никшић.

Премијер је навео да је Бизнис план усвојен и да је њиме предвиђено да се ново предузеће састоји од неколико производних јединица (Солари, Подконструкција, Конструкција и др.) и да је пројектовано да се запосли 304 радника који ће се примати фазно, у складу са бизнис планом, односно потребама производње. У разговору са представницима радника, Абазовић је нагласио да очекује да до 1. фебруара буде окончан процес запошљавања радника никшићке Жељезаре.

На састанку се говорило о завршном процесу преузимања Жељезаре, констатујући да је прва транша од 15 милиона еура по уговору уплаћена, док би друга рата, вриједна пет милиона еура, требала да буде уплаћена до половоне фебруара, што је услов да се имовина упише у катастарску евиденцију на име ЕПЦГ.

Dritan Abazović - predstavnici radnika nikšićke Željezare (24.01.2023.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?