Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Абазовић упутио честитку поводом Дана новинара Црне Горе

Објављено: 23.01.2023. 07:42 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

У име Владе Црне Горе и своје лично, премијер др Дритан Абазовић упутио је медијским посленицима искрене честитке поводом 23. јануара – Дана новинара Црне Горе.

Том приликом исказао је поштовање за немјерљив допринос који су новинари и новинарке током више од вијека и по новинарства у Црној Гори, уз немала одрицања, пружили демократизацији и развоју црногорског друштва.

Саопштио је такође, да остаје при раније изреченом ставу да су објективно новинарство и слободни медији јасни показатељи демократског искорака једног друштва, те да је потребно унаприједити законодавни оквир који ће омогућити заштиту дигнитета новинарске професије и сигурнији амбијент за несметан, професионалан и независан рад медијских посленика у Црној Гори.

Влада на чијем сам челу посвећена је овом циљу, истакао је премијер Абазовић, уз подсјећање да је Влада током 2022. године обезбиједила средства за подршку медијима у износу од око 1.7 милиона еура, а да се Нацртом закона о медијима предвиђа, између осталог, боља заштита новинарских извора, као и повећање финансирања Фонда за подстицање плурализма и разноврсности медија са 0.09% на 0,20% текућег буџета Црне Горе, односно са садашњих скоро миллион еура на више од 2 милиона еура.

“Црна Гора, поред свих изазова, незадрживо израста у државу јаких институција, грађанских и медијских слобода и једнаких права за све” поручио је премијер, нагласивши да ће новинари и новинарке који се налазе на бранику даљег друштвеног прогреса и европске перспективе Црне Горе, у Влади наставити да имају одговорног партнера. Партнера који ће истрајати у намјери да надлежни до краја расвијетле све случајеве пријетњи и насиља над новинарима, убиства новинара и напада на имовину медија.

Уз поновљене честитке поводом Дана новинара Црне Горе, премијер Абазовић је испољио очекивање да ћемо, на задовољство свих, заједнички свједочити даљем унапређењу положаја медијских посленика и услова за још одлучнију борбу за истину, правду и правну државу Црну Гору.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?