Др Боровинић Бојовић и принц Никола Петровић Његош: Заједничким снагама до усавршавања црногорских љекара у Француској

Објављено: 10.06.2021. 13:56 Аутор: ПР Служба Министарства здравља

Студенти четврте, пете и шесте године Медицинског факултета у Подгорици добиће прилику да дио практичног знања стичу на француским факултетима. Меморандум о сарадњи, током радне посјете Француској, договорила је министарка здравља др Јелена Боровинић Бојовић са деканом Медицинског факултета Univerziteta Paris Saclay, професором Дидиеом Самуелом.

Раније је др Боровинић Бојовић са колегама у француском Министарству солидарности и здравља договорила и да дио црногорских специјализаната и субспецијализаната проведе од године до двије стажа у највећој болничкој групи у Европи AP-HP (Assistance Publique – Hôpitaux de Paris) са сједиштем у Паризу.

Подршку намјерама два министарства дао је и принц Никола Петровић Његош, с којим се министарка здравља срела током посјете Француској. У разговору са министарком, принц Никола Петровић Његош најавио је да ће Фондација финансирати курс француског језика за све црногорске љекаре којима је, за стаж или праксу у Француској, потребан одговарајући ниво знања француског језика.

Галерија

gallery.media[0].alt
1/1 Фото: ПР Служба Министарства здравља
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?