Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Дукај у сједишту НАТО-а

Објављено: 17.03.2023. 08:09 Аутор: Министарство јавне управе

Помоћник генералног секретара НАТО-а за нове безбједносне изазове David van Weel примио је данас у сједишту НАТО-а министра јавне управе, мр Марасх Дукаја и директора Директората за инфраструктуру, информациону безбједност, дигитализацију и е-сервисе Душана Половића.

Dukaj - Nato

Кључна тема састанка била је подршка НАТО-а јачању сајбер отпорности Црне Горе.

НАТО савезници су били међу првима који су нам пружили своју експертску подршку у отклањању штете изазване сајбер нападима којима је Црна Гора била изложена током 2022. Године, нагласио је Дукај на састанку.

Дукај је у разговору истакао да примјењујемо добру праксу наших партнера.

У новембру 2022. године организовали смо трећу регионалну Cyber Security конференцију, на тему „НАТО принципи за сајбер одбрану и отпорност критичне инфраструктуре у складу са НАТО 2030 агендом”, која је била прилика да заједно са НАТО колегама јасно укажемо да само као партнери можемо бити сигурни у сајбер простору на глобалним платформама, и у НАТО систему безбједности.

Радујемо се даљој сарадњи са НАТО савезницима, који су наши кључни партнери на путу Црне Горе ка сајбер сигурном простору који је један од приоритета Владе Црне Горе.

Дукај је у разговору истакао да од НАТО-а очекујемо подршку у формирању Агенције за сајбер безбједност и јачању капацитета и експертизе Владиног ЦИРТ тима и Агенције.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?