Италијанска компанија заинтересована за покретање производног погона у Црној Гори

Државни секретар у Министарству одбране Крсто Перовић и савјетница предсједника Владе за инвестиције Марија Крговић, састали су се данас са представницима италијанске компаније Италсистем који су заинтересовани за вишемилионска улагања у Црну Гору у домену намјенске индустрије.

Предсједник Италсистема Лоренцо Бартолини је са сарадницима детаљније представио инвестициони програм вриједан 3 милиона еура, који би подразумијевао покретање производног погона за муницију, извозно орјентисану са фокусом на тржиште САД и остале земаље чланице НАТО.

Представници Владе Црне Горе су захвалили на интересовању и информисали саговорнике о могућностима за инвестирање, те са процедурама у правцу успостављања потенцијалне сарадње која би допринијела отварању нових радних мјеста али и укупном извозу што ће се, како је оцијењено, позитивно рефлектовати на економске билансе.

Италија и Црна Гора имају традиционално добре односе, који ће се значајно унаприједити интензивнијом сарадњом у областима од заједничког интереса и реализацијом пројеката попут овога, казао је Перовић.

Представник Италсистема Лоренцо Бартолини се захвалио на прилици да са сарадницима представи пројекат, те изразио захвалност Влади Црне Горе на организацији састанка и интересовању за успостављање дугорочне сарадње са овом италијанском компанијом.

На састанку је закључено да ће се у наредним данима интензивирати комуникација двије стране како би се разговарало о детаљима потенцијалне инвестиције, те могућностима за њену реализацију у партнерству Владе Црне Горе и Италсистема.

Италсистеми је италијанска компанија основана у Риму са идејом да унаприједи услуге у сектору производње муниције. Броји око 75 запослених и 10 инжењера, заинтересовани за раст и еволуцију кроз консултантске услуге и пројекте високог профила. Присутни у више од десет земаља широм свијета.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?