Наставак партнерства Црне Горе и Мађарске у области здравства

Објављено: 11.05.2022. 10:44 Аутор: ПР Служба Министарства здравља

Црна Гора и Мађарска наставиће сарадњу у области здравства на обострано задовољство двије државе које су више пута доказеле пријатељство и подршку посебно у изазовном времену COVID пандемије, саопштено је на састанку министра здравља Драгослава Шћекића и амбасадора Мађарске у Црној Гори Јожефа Неђешија.

Током сусрета министар Шћекић и амбасадор Неђеши потписали су уговор о донацији Мађарске Црној Гори која се стоји од 30 000 брзих антигенских тестова за откривање вируса COVID 19.

Министар Шћекић захвалио је амбасадору на великодушној подршци и многобројним донацијама Мађарске здравственом систему Црне Горе и изразио очекивање да ће се сарадња наставити и унаприједити кроз заједничке пројекте који ће допринијети развоју црногорског здравства и самим тим очувању здравља популације.

Амбасадор Неђеши честитао је министру Шћекићу именовање на нову функцију, пожелио успјех у раду, истичући да ће у Мађарској имати поузданог стратешког партнера и савезника за све пројекте који могу допринијети унапређењу здравственог система Црне Горе.

Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?