Нема бесплатних тестова за грађане без симптома, ЦОВИД цалл центри за грађане којима треба помоћ

Објављено: 13.09.2021. 06:52 Аутор: ПР Служба Министарства здравља

Нема бесплатних тестова за грађане без симптома, ЦОВИД цалл центри за грађане којима треба помоћ

Цалл центри црногорских ЦОВИД амбуланти морају да остану на располагању грађанима који се јављају искључиво због симптома корона вируса, а не да, као што је данас случај, буду све вријеме заузети због захтјева за тестирањем грађана који немају ниједнан симптом инфекције.

Подсјећамо да су бесплатни ПЦР тестови омогућени само држављанима Црне Горе који су вакцинисани Спутњик В или Синофарм вакцинама и то у сврху путовања у земље које те вакцине још нијесу одобриле.

Бесплатни брзи антигенски тестови обезбијеђени су за представнике медија који присуствују догађајима за које је нужно да се посједује један од доказа из Националне дигиталне ЦОВИД потврде:
* Да је прошло 14 дана од друге дозе за вакцине које се дају у двије дозе, односно да је прошло 14 дана од имунизације вакцином која се даје у једној дози;
* Да особа посједује негативан ПЦР тест на Ковид-19 који није старији од 72 сата или позитиван ПЦР тест који је старији од 14 и није старији од 180 дана;
* Да особа посједује негативан брзи антигенски тест који није старији од 48 сати.

Подсјећамо да су најновије мјере у циљу спречавања ширења корона вируса донешене јер се досадашње нијесу поштовале. Између тога да се уводи полицијски час на територији цијеле државе или да се закључавају поједини градови, предност је дата имунизацији.

Апелујемо на грађане да не позивају ЦОВИД цалл центре уколико немају симптоме корона вируса јер се тако онима којима треба помоћ ускраћују да брзо дођу до ње.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?