Премијер Кривокапић честитао Дан општине Бар

Објављено: 24.11.2021. 07:07 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе, проф. др Здравко Кривокапић честитао је грађанима и руководству општине Бар, Дан општине 24. новембар.

„Град који запљускују таласи Јадрана и Средоземља, остаје постојан примјер толеранције и ширине у којем све разлике чине хармоничну цјелину и богатство. Остаје једна од најјачих спона Црне Горе како са глобалним, духовним и културним насљеђем наше цивилизације, тако и са њеним материјалним, робним и финансијским токовима.

Изванредна геостратешка позиција Бара, који је незаобилазна раскрсница у свим јадранско-јонским пројектима, али и у коридорима који воде ка сјеверу и хладним морима, као и пословна, лучка, транзитна, туристичка и привредна традиција овог подручја, изврсна су основа на којој актуелна Влада жели да гради нове пројекте и шири привредне перспективе цијеле земље.


Свјесни значаја старога и новога, као и привреде али и природе, у прилици смо да креирамо и спроводимо политике баланса и компромиса, које ће нам помоћи да пронађемо праву мјеру између онога што значи вјековно и универзално, и онога што је савремено, актуелно и што је потреба данашњих житеља и житељки који су истинска веза између Старог и Новог Бара. Ова Влада афирмише и подржаће све пројекте који су одрживи, којима се прави нова вриједност и не девастира ниједна стара тековина нити богатство. У том концепту, сви потенцијали, како људски, тако и пољопривредни, енергетски и туристички, морају доћи до изражаја и у таквој стратегији Бар ће засигурно доказати своју важност и доминантност“, наводи се у честитки премијера Кривокапића.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?