Стигла прва испорука од обезбијеђених преко 150 хиљада Фајзер вакцина

Објављено: 02.08.2021. 15:53 Аутор: ПР Служба Министарства здравља

Контингенти ће стизати сваке недјеље

Прва испорука од преко 150 хиљада доза Фајзер вакцина допремјена је данас у Црну Гору. На подгоричком аеродрому контингент је дочекала министарка здравља, др Јелена Боровинић Бојовић са сарадницима, као и америчка амбасадорка у Црној Гори, госпођа Џуди Рајзинг Рајнке.

Министарка је казала да је пристигли контингент први од укупно 152.100 Фајзер вакцина које ће долазити у Црну Гору континуирано током трећег и четвртог квартала.

До краја трећег квартала у Црну Гору стићи ће преко 100.000, тачније 100.620 Фајзер вакцина док ће у четвртом кварталу стићи 52 000 хиљаде Фајзер вакцина, појаснила је др Боровинић Бојовић.

Она се захвалила америчкој амбасадорки у Црној Гори, госпођи Рајнке на солидарности и помоћи коју пружају током пандемије и позвала грађане на вакцинацију јер је, како је саопштила, вакцинација једини сигуран пут за заобилажење болнице, респиратора и најтежих исхода COVID-19 инфекције.

Министаркином позиву за вакцинацију придружила се и амбасдорка Рајнке.

Као пријатељи, партнери и савезници овој земљи, желим да нагласим да је вазно да се вакцинишете. То је добро за вас, ваше пријатеље, породицу, цијелу заједницу, поручила је америчка амбасадорка.

Она је похвалила напоре Министарства здравља и Владе Црне Горе у настојању да заштите здравље својих грађана и нарочито истакла важност данашње испоруке за оне који желе да се вакцинишу Фајзер вакцином.

Подсјећамо да је у циљу предузимања мјера за спречавање ширења вируса COVID-19, Министарство здравља билатералним договорима обезбиједило 152.100 доза Pfizer и BioNTech вакцина за грађане Црне Горе. Испорука вакцина одвијаће се у двије серије.

Данашња испорука прва је у серији планираних испорука која ће се одвијати на недјељном нивоу. План је да до краја септембра буде испоручено 100.620 доза вакцина, док ће у IV кварталу бити испручено још 51.480 доза.

хттпс://флиц.кр/с/аХсмWкQЛЗ9
хттпс://yоуту.бе/имФЗУБ__1фY

Галерија

gallery.media[0].alt
1/2 Фото: ПР Служба Министарства здравља
item.alt
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?