Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Abazović – Jakumopulu: Izvještaji Savjeta Evrope kao kompas na putu ka EU

Abazović – Jakumopulu: Izvještaji Savjeta Evrope kao kompas na putu ka EU
Datum objave 29.01.2021 13:21 | Autor KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović danas se sastao sa šeficom Kancelarije Savjeta Evrope u Crnoj Gori Evgenijom Jakumopulu.

Potpredsjednik Abazović je na početku sastanka iskazao zadovoljstvo što iza države Crne Gore i Savjeta Evrope stoji uspješna četrnaestogodišnja saradnja, navodeći da će nova Vlada intezivirati dugotrajnu i sadržajnu saradnju kroz brojne mehanizme i savjetodavna tijela Savjeta Evrope.

Potpredsjednik Abazović je naveo da Vlada ostaje posvećena promovisanju demokratije, zaštiti i promociji ljudskih prava i obezbjeđivanju vladavine prava. U tom smislu, potpredsjednik Abazović je kazao da izvještaji Savjeta Evrope služe Crnoj Gori kao kompas na putu ka Evropskoj uniji.

Šefica Kancelarije Savjeta Evrope Evgenija Jakumopulu čestitala je potpredsjedniku Abazoviću stupanje na dužnost i navela da Savjet Evrope daje potpunu podršku Crnoj Gori na putu ka evropskim integracijama.

Sastanak je bio prilika da potpredsjednik Vlade Abazović i šefica Kancelarije Savjeta Evrope Jakumopulu razgovaraju i o reformskim mjerama na planu jačanja povjerenja u izborni proces, borbi protiv korupcije, sistemu jačanja demokratije i promociji ljudskih prava i sloboda.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE