Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Абазовић – Јакумопулу: Извјештаји Савјета Европе као компас на путу ка ЕУ

Објављено: 29.01.2021. 13:30 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе

Потпредсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић данас се састао са шефицом Канцеларије Савјета Европе у Црној Гори Евгенијом Јакумопулу.

Потпредсједник Абазовић је на почетку састанка исказао задовољство што иза државе Црне Горе и Савјета Европе стоји успјешна четрнаестогодишња сарадња, наводећи да ће нова Влада интезивирати дуготрајну и садржајну сарадњу кроз бројне механизме и савјетодавна тијела Савјета Европе.

Потпредсједник Абазовић је навео да Влада остаје посвећена промовисању демократије, заштити и промоцији људских права и обезбјеђивању владавине права. У том смислу, потпредсједник Абазовић је казао да извјештаји Савјета Европе служе Црној Гори као компас на путу ка Европској унији.

Шефица Канцеларије Савјета Европе Евгенија Јакумопулу честитала је потпредсједнику Абазовићу ступање на дужност и навела да Савјет Европе даје потпуну подршку Црној Гори на путу ка европским интеграцијама.

Састанак је био прилика да потпредсједник Владе Абазовић и шефица Канцеларије Савјета Европе Јакумопулу разговарају и о реформским мјерама на плану јачања повјерења у изборни процес, борби против корупције, систему јачања демократије и промоцији људских права и слобода.

Dritan Abazović -  Evgenija Jakumopulu (29.01.2021.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?