Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Medijatori iz Gruzije posjetili Crnu Goru

Objavljeno: 22.11.2010. 14:40 Autor: Dušan Polović

Podgorica, 20. novembar 2010. godine


Saopštenje: Medijatori iz Gruzije posjetili Crnu Goru


Predstavnici Centra za alternativno rješevanje sporova Gruzije i Univerziteta u Tbilisiju boravili su u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori, u organizaciji Centra za posredovanje Crne Gore i Svjetske banke, odnosno njene Internacionalne finansijske korporacije IFC.

Cilj posjete gruzijskih medijatora bio je upoznavanje sa crnogorskim iskustvima iz oblasti medijacije.

Gosti iz Gruzije posjetili su Ministarstvo pravde, gdje su razgovarali sa pomoćnikom ministra Brankom Lakočević, kao i Osnovni i Privredni sud u Podgorici, gdje su ih primili predsjednici sudova Zoran Radović i Dragan Rakočević.

Predstavnici crnogorskih institucija prenijeli su iskustva u implementaciji instituta medijacije, što su gosti ocijenili korisnim za razvoj posredovanja u Gruziji, uz zahvalnost domaćinima i zadovoljstvo postignutim rezultatima u Crnoj Gori.

Domaćini gruzijskim medijatorima u Centru za posredovanje bili su predsjednik Upravnog odbora Srđan Spaić i direktor Miroslav Knežević, a sa gostima iz Gruzije u Crnoj Gori su boravili i predstavnici IFC, koji su ovu posjetu inicirali iz razloga što je u našoj zemlji medijacija postigla veoma zapažene rezultate u regionu.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?