Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Медијатори из Грузије посјетили Црну Гору

Објављено: 22.11.2010. 14:40 Аутор: Душан Половић

Подгорица, 20. новембар 2010. године


Саопштење: Медијатори из Грузије посјетили Црну Гору


Представници Центра за алтернативно рјешевање спорова Грузије и Универзитета у Тбилисију боравили су у дводневној посјети Црној Гори, у организацији Центра за посредовање Црне Горе и Свјетске банке, односно њене Интернационалне финансијске корпорације ИФЦ.

Циљ посјете грузијских медијатора био је упознавање са црногорским искуствима из области медијације.

Гости из Грузије посјетили су Министарство правде, гдје су разговарали са помоћником министра Бранком Лакочевић, као и Основни и Привредни суд у Подгорици, гдје су их примили предсједници судова Зоран Радовић и Драган Ракочевић.

Представници црногорских институција пренијели су искуства у имплементацији института медијације, што су гости оцијенили корисним за развој посредовања у Грузији, уз захвалност домаћинима и задовољство постигнутим резултатима у Црној Гори.

Домаћини грузијским медијаторима у Центру за посредовање били су предсједник Управног одбора Срђан Спаић и директор Мирослав Кнежевић, а са гостима из Грузије у Црној Гори су боравили и представници ИФЦ, који су ову посјету иницирали из разлога што је у нашој земљи медијација постигла веома запажене резултате у региону.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?