Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Održan seminar na temu “Javne nabavke prema EU pravilima”

Objavljeno: 15.11.2012. 17:40 Autor: Ivona Mihajlović

Danas je u Ministarstvu finansija, organizovan seminar na temu javnih nabavki prema EU pravilima. 

Seminar je namijenjen službenicima zaposlenim u tijelima koja čine sastav operativnih struktura za IPA komponente I-IV.

Predavanja su održale Katarina Živković i Kana Tomašević, predstavnice Odsjeka za ugovaranje, iz Sektora za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći.

Seminar predstavlja dio plana obuka koji je pripremio ovaj sektor Ministarstva finansija u susret dolasku revizora. Naime, kako bi što spremnije dočekali spoljne, nezavisne revizore, u slučaju III i IV IPA komponente, i revizore Evropske komisije, u slučaju I i II komponente, neophodna je adekvatna priprema svih tijela uključenih u decentralizovano upravljanje IPA sredstvima. S tim u vezi, plan obuka obuhvata najvažnije tematske cjeline Priručnika o preocedurama: horizontalna pitanja, procedure ugovaranja i finansijsko upravljanje.

Cilj seminara je bliže upoznavanje zaposlenih u operativnim strukturama sa Praktičnim vodičem za procedure sklapanja ugovora za spoljne aktivnosti Evropske Unije (PRAG-om), kao i sa sprovođenjem procesa javnih nabavki za različite tipove ugovora. Od velike važnosti je da službenici budu adekvatno upućeni u postupke javnih nabavki, zadatke koje će obavljati, kao i u procedure koje će predstavljati osnovu za njihov rad.


PR SLUŽBA
MINISTARSTVA FINANSIJA

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?