Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Одржан семинар на тему “Јавне набавке према ЕУ правилима”

Објављено: 15.11.2012. 17:40 Аутор: Ивона Михајловић

Данас је у Министарству финансија, организован семинар на тему јавних набавки према ЕУ правилима. 

Семинар је намијењен службеницима запосленим у тијелима која чине састав оперативних структура за ИПА компоненте И-ИВ.

Предавања су одржале Катарина Живковић и Кана Томашевић, представнице Одсјека за уговарање, из Сектора за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи.

Семинар представља дио плана обука који је припремио овај сектор Министарства финансија у сусрет доласку ревизора. Наиме, како би што спремније дочекали спољне, независне ревизоре, у случају ИИИ и ИВ ИПА компоненте, и ревизоре Европске комисије, у случају И и ИИ компоненте, неопходна је адекватна припрема свих тијела укључених у децентрализовано управљање ИПА средствима. С тим у вези, план обука обухвата најважније тематске цјелине Приручника о преоцедурама: хоризонтална питања, процедуре уговарања и финансијско управљање.

Циљ семинара је ближе упознавање запослених у оперативним структурама са Практичним водичем за процедуре склапања уговора за спољне активности Европске Уније (ПРАГ-ом), као и са спровођењем процеса јавних набавки за различите типове уговора. Од велике важности је да службеници буду адекватно упућени у поступке јавних набавки, задатке које ће обављати, као и у процедуре које ће представљати основу за њихов рад.


ПР СЛУЖБА
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?