Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava Sabahudin Delić razgovarao sa predstavnicima novoformirane koalicije romskih i egipćanskih nevladinih organizacija

Objavljeno: 18.01.2013. 21:29 Autor: PR služba

Danas je pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava Sabahudin Delić razgovarao sa predstavnicima novoformirane koalicije romskih i egipćanskih nevladinih organizacija.

Pomoćnik Delić je izrazio spremnost Ministarstva da i ubuduće bude pokretač i inicijator svih aktivnosti na planu unapređenja položaja Roma i Egićana u crnogorskom društvu. Kroz sprovođenje zacrtanih politika, uz aktivno učešće nevladinog sektora, ovi ciljevi će biti brže ostvareni.

Predstavnici nevladinih organizacija su naglasili da je do sada, po pitanju socijalnog uključivanje romske i egipćanske populacije, dosta urađeno, ali da su dodatni napori svih aktera još potrebni, kako bi došli do zajedničkih ciljeva.

Istaknuta je posebno uloga i značaj uključivanja NVO sektora, u dijelu preuzimanja predsjedavanja regionalnim projektom »Dekada uključenja Roma 2005-2015« od juna 2013. godine.

PR Služba

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?