Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Помоћник министра за људска и мањинска права Сабахудин Делић разговарао са представницима новоформиране коалиције ромских и египћанских невладиних организација

Објављено: 18.01.2013. 21:29 Аутор: ПР служба

Данас је помоћник министра за људска и мањинска права Сабахудин Делић разговарао са представницима новоформиране коалиције ромских и египћанских невладиних организација.

Помоћник Делић је изразио спремност Министарства да и убудуће буде покретач и иницијатор свих активности на плану унапређења положаја Рома и Егићана у црногорском друштву. Кроз спровођење зацртаних политика, уз активно учешће невладиног сектора, ови циљеви ће бити брже остварени.

Представници невладиних организација су нагласили да је до сада, по питању социјалног укључивање ромске и египћанске популације, доста урађено, али да су додатни напори свих актера још потребни, како би дошли до заједничких циљева.

Истакнута је посебно улога и значај укључивања НВО сектора, у дијелу преузимања предсједавања регионалним пројектом »Декада укључења Рома 2005-2015« од јуна 2013. године.

ПР Служба

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?