Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpisan protokol o nastavku saradnje kroz regionalnu antikorupcijsku inicijativu

Objavljeno: 12.07.2013. 15:52 Autor: D. P.
Dušan Polović
Visoki predstavnici ministarstava pravde Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Rumunije i Srbije okupili su se 11. jula u Zagrebu, na Forumu „Regionalna saradnja u borbi protiv korupcije u jugoistočnoj Evropi - Budući pravci saradnje“, koji su zajedno organizovali Sekretarijat Regionalne antikorupcijske inicijative i Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske.

Centralni događaj bio je potpisivanje Protokola pri Memorandumu o saradnju kroz RAI, koji je, u ime Crne Gore, potpisala Branka Lakočević, pomoćnik ministra pravde.

Potpisivanjem ovog Protokola omogućen je nastavak saradnje i zajedničkog jačanja kapaciteta u borbi protiv korupcije, i obezbijeđena finansijska održivost ove inicijative.

Regionalna saradnja u borbi protiv korupcije u jugoistočnoj Evropi otpočela je 2007. godine potpisivanjem Memoranduma o saradnji. Shodno Memorandumu, u proteklom periodu RAI je podsticao i kroz različite aktivnosti pomagao državama članicama u sprovođenju složenih institucionalnih i zakonodavnih reformi usmjerenih na borbu protiv korupcije.

Forum je bio prilika da predstavnici država članica predstave rezultate postignute u borbi protiv korupcije, pravce daljih reformi u ovoj oblasti u svojim državama i istaknu očekivanja od buduće saradnje kroz RAI.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?