Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потписан протокол о наставку сарадње кроз регионалну антикорупцијску иницијативу

Објављено: 12.07.2013. 15:52 Аутор: Д. П.
Dušan Polović
Високи представници министарстава правде Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Хрватске, Македоније, Молдавије, Румуније и Србије окупили су се 11. јула у Загребу, на Форуму „Регионална сарадња у борби против корупције у југоисточној Европи - Будући правци сарадње“, који су заједно организовали Секретаријат Регионалне антикорупцијске иницијативе и Министарство правосуђа Републике Хрватске.

Централни догађај био је потписивање Протокола при Меморандуму о сарадњу кроз РАИ, који је, у име Црне Горе, потписала Бранка Лакочевић, помоћник министра правде.

Потписивањем овог Протокола омогућен је наставак сарадње и заједничког јачања капацитета у борби против корупције, и обезбијеђена финансијска одрживост ове иницијативе.

Регионална сарадња у борби против корупције у југоисточној Европи отпочела је 2007. године потписивањем Меморандума о сарадњи. Сходно Меморандуму, у протеклом периоду РАИ је подстицао и кроз различите активности помагао државама чланицама у спровођењу сложених институционалних и законодавних реформи усмјерених на борбу против корупције.

Форум је био прилика да представници држава чланица представе резултате постигнуте у борби против корупције, правце даљих реформи у овој области у својим државама и истакну очекивања од будуће сарадње кроз РАИ.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?