Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana obuka na temu „Implementacija prava Evropske unije; Evropski sud pravde

Objavljeno: 10.09.2013. 15:22 Autor: D. P.
Danas je u staroj zgradi Vlade održan seminar na temu „Implementacija prava Evropske unije; Evropski sud pravde” u organizaciji Ministarstva pravde Crne Gore i ambasade Mađarske u našoj zemlji.

Ovo je prvi seminar od predviđena četiri, u okviru projekta „Promocija pravosudne saradnje u Crnoj Gori“.

Seminar je otvorila Branka Lakočević, pomoćnica ministra pravde. Ona je ukazala na značaj održavanja ovakvih obuka, kao i same teme, s obzirom da je Crna Gora u aktuelnom procesu transponovanja prava Evropske unije. Upućivanje na odluke Evropskog suda pravde od velikog su značaja za predstavnike pravosudnih organa koji treba da obezbijede nesmetanu primjenu i njihovo pravilno tumačenje. Lakočević je izrazila zahvalnost mađarskoj vladi na pruženoj podršci u procesu evropskih integracija Crne Gore, kao i želju za nastavkom ove, već tradicionalne, saradnje dviju zemalja.

Tri eksperta iz Ministarstva pravde i državne uprave Mađarske su tokom seminara obradili teme pravne harmonizacije, sprovođenja prava Evropske unije, kao i postupke i sudsku praksu Evropskog suda pravde.

Seminaru je prisustvovalo trideset učesnika čiju strukturu čine predstavnici sudova, tužilaštava, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva pravde.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?