Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана обука на тему „Имплементација права Европске уније; Европски суд правде

Објављено: 10.09.2013. 15:22 Аутор: Д. П.
Данас је у старој згради Владе одржан семинар на тему „Имплементација права Европске уније; Европски суд правде” у организацији Министарства правде Црне Горе и амбасаде Мађарске у нашој земљи.

Ово је први семинар од предвиђена четири, у оквиру пројекта „Промоција правосудне сарадње у Црној Гори“.

Семинар је отворила Бранка Лакочевић, помоћница министра правде. Она је указала на значај одржавања оваквих обука, као и саме теме, с обзиром да је Црна Гора у актуелном процесу транспоновања права Европске уније. Упућивање на одлуке Европског суда правде од великог су значаја за представнике правосудних органа који треба да обезбиједе несметану примјену и њихово правилно тумачење. Лакочевић је изразила захвалност мађарској влади на пруженој подршци у процесу европских интеграција Црне Горе, као и жељу за наставком ове, већ традиционалне, сарадње двију земаља.

Три експерта из Министарства правде и државне управе Мађарске су током семинара обрадили теме правне хармонизације, спровођења права Европске уније, као и поступке и судску праксу Европског суда правде.

Семинару је присуствовало тридесет учесника чију структуру чине представници судова, тужилаштава, Министарства унутрашњих послова и Министарства правде.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?