Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopstenje: Susret Šarkić - Gündoğdu

Objavljeno: 17.09.2013. 20:40 Autor: Ministarsto odbrane
Vojni ataše Republike Turske u Crnoj Gori pukovnik Güngör Gündoğdu boravio je danas u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore i ovom prilikom sastao se sa državnim sekretarom Bojanom Šarkićem.

Sagovornici su se saglasili da je saradnja sa Republikom Turskom na dobrom nivou i da postoji obostrana težnja za njenim unapređenjem, prije svega u oblasti školovanja i obuke pripadnika VCG u Republici Turskoj. Ova oblast saradnje će biti pravno regulisana potpisivanjem Okvirnog sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Turske u oblasti obuke, tehnike i nauke, koje se očekuje do kraja tekuće ili početkom naredne godine.

Na sastanku je razgovarano o realizaciji aktivnosti iz Plana bilateralne saradnje za 2013. godinu, a planirane su i zajedničke aktivnosti za narednu godinu.

Pukovnik Gündoğdu je naglasio da Turska iskreno podržava evroatlantske integracije Crne Gore i da će nam na tom putu pružiti neophodnu pomoć i podršku.

PR služba
Ministarstvo odbrane Crne Gore
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?