Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Licence dobilo 95 novih posrednika

Objavljeno: 16.12.2013. 17:19 Autor: D. P.
Danas je u Upravi za kadrove u 13h održana dodjela licenci posrednicima u građanskim i krivičnim stvarima. Dodjela licenci organizovana je u saradnji Ministarstva pravde i Centra za posredovanje Crne Gore, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), kancelarije u Podgorici.

Licence posrednicima uručila je Branka Lakočević, generalni direktor u Ministarstvu pravde, koja je iskazala zadovoljstvo što je ovaj značajni institut zaživio u Crnoj Gori, prije svega, zahvaljujući velikom entuzijazmu i posvećenosti posrednika, što je iskazano i brojem dodijeljenih licenci. Gđa Lakočević je podsjetila prisutne da je izmjenama Zakona o posredovanju propisano izdavanje licence posrednicima na pet godina. Posebno se zahvalila Vladama Kraljevina Holandije i Norveške i medjunarodnim organizacijama UNDP, OEBS i IFC, koje su prepoznajući značaj posredovanja i podržale razvoj ovog instituta u Crnoj Gori. Prisutnima se obratio i Miroslav Knežević, direktor Centra za posredovanje, koji je istakao da je dobra saradnja Centra za posredovanje sa Ministarstvom pravde, medjunarodnim organizacijama i posrednicima doprinjela razvoju posredovanja u Crnoj Gori. Naglasio je da je posebna pažnja u prethodnom periodu posvećena obuci posrednika koji su imali priliku da uče od renomiranih domaćih i stranih trenera, kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu.

Licence za rad je dobilo ukupno 95 posrednika u građanskim i krivičnim stvarima, a podijeljene su im i brošure sa Zakonom o posredovanju i podzakonskim aktima, koje je izdalo Ministarstvo pravde Crne Gore uz podršku Vlade Kraljevine Norveške i UNDP-ja.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?