Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Лиценце добило 95 нових посредника

Објављено: 16.12.2013. 17:19 Аутор: Д. П.
Данас је у Управи за кадрове у 13х одржана додјела лиценци посредницима у грађанским и кривичним стварима. Додјела лиценци организована је у сарадњи Министарства правде и Центра за посредовање Црне Горе, уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП), канцеларије у Подгорици.

Лиценце посредницима уручила је Бранка Лакочевић, генерални директор у Министарству правде, која је исказала задовољство што је овај значајни институт заживио у Црној Гори, прије свега, захваљујући великом ентузијазму и посвећености посредника, што је исказано и бројем додијељених лиценци. Гђа Лакочевић је подсјетила присутне да је измјенама Закона о посредовању прописано издавање лиценце посредницима на пет година. Посебно се захвалила Владама Краљевина Холандије и Норвешке и медјународним организацијама УНДП, ОЕБС и ИФЦ, које су препознајући значај посредовања и подржале развој овог института у Црној Гори. Присутнима се обратио и Мирослав Кнежевић, директор Центра за посредовање, који је истакао да је добра сарадња Центра за посредовање са Министарством правде, медјународним организацијама и посредницима доприњела развоју посредовања у Црној Гори. Нагласио је да је посебна пажња у претходном периоду посвећена обуци посредника који су имали прилику да уче од реномираних домаћих и страних тренера, како у Црној Гори, тако и у иностранству.

Лиценце за рад је добило укупно 95 посредника у грађанским и кривичним стварима, а подијељене су им и брошуре са Законом о посредовању и подзаконским актима, које је издало Министарство правде Црне Горе уз подршку Владе Краљевине Норвешке и УНДП-ја.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?