Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Osam javnih izvršitelja danas položilo zakletvu pred potpredsjednikom Vlade i ministrom pravde Duškom Markovićem

Objavljeno: 17.07.2014. 18:12 Autor: D. P.

„Ministarstvo pravde će nastaviti da pruža svu potrebnu podršku javnim izvršiteljima kao nosiocima važnih javnih ovlašćenja u cilju njihovog direktnog doprinosa vladavini prava i pravnoj sigurnosti svakog preduzeća i pojedinca u Crnoj Gori“, saopštio je potpredsjednik Vlade i ministar pravde prilikom polaganja zakletve novih osam javnih izvršitelja, osvrnuvši se na zadovoljavajuće rezultate ove službe kad je riječ o izvršenju sudskih presuda od otpočinjanja izvršiteljske službe u januaru ove godine do sada.

 

On je saopštio i to da će Ministarstvo pravde nastaviti da u okviru svojih nadležnosti nadzire rad izvršitelja i kontroliše njihov kvalitet osvrnuvši se na značaj Komore javnih izvršitelja kao tijela čijem radu svaki izvršitelj svojim aktivnim i kolegijalnim učešćem treba da doprinosi.

 

„Očekujem da ćete svojim profesionalnim i savjesnim obavljanjem ove javne djelatnosti razvijati između sebe dobre kolegijalne i partnerske odnose koji treba da se zasnivaju na profesionalizmu i zdravoj konkurenciji koja se oslanja na radne rezultate time sužavajući prostor oportunizmu i bilo kakvom favorizovanju od strane povjerilaca“, kazao je potpredsjednik Marković javnim izvršiocima.

 

Maja Ajković, Radovan Drinčić, Aleksandar Mijušković, Siniša Milačić, Mitar Mirović, Ana Nikić, Dejan Čogurić i Veselin Šćepanović, javni izvršitelji koji su danas položili zakletvu pridružiće se već postojećim, njima 13, dok je  Pravilnikom o broju mjesta i službenim sjedištima javnih izvršitelja predviđeno ukupno 32 mjesta za teritoriju Crne Gore.

 

Značajno je napomenuti da su na osnovu ovog konkursa upravo imenovani kandidati za područja sudova za koja do sada nije bilo imenovanih izvršitelja i to za Bar (dva izvršitelja), Ulcinj (jedan izvršitelj), Nikšić (tri javna izvršitelja) i Bijelo Polje (jedan izvršitelj) dok je jedan izvršitelj imenovan za područje Osnovnog suda u Beranama, pored već jednog postojećeg imenovanog po ranijem konkursu, shodno Pravilniku o broju mjesta i službenim sjedištima izvršitelja.

 

Zakonski rok da javni izvršitelji, nakon što polože zakletvu, zadovolje sve tehničke preduslove da otpočnu sa radom je 60 dana.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?